top of page
  • VB

Ako Okoreniť Sex V Manželstve

Vydať sa je vždy obrovský krok a môže priniesť toľko zmien. Niektoré páry žijú spolu prvýkrát, zisťujú, ako chcú nakladať s financiami, alebo sa dokonca rozhodnú, či chcú mať deti. Ale jednou časťou vzťahov, na ktorú niektoré páry nie sú pripravené, je to, ako sa môže po svadbe zmeniť sex.

Aká hlboká je táto zmena v sexepíle páru po manželstve?


Manželský sexuálny život

Ako často teda manželské páry konali podľa prieskumu? Približne 65,5% respondentov uviedlo, že má sex aspoň raz týždenne. Takmer 1 zo 4 (23,6%) ľudí priznal sexuálne aktivity najmenej raz mesačne, zatiaľ čo skromných 10,9% uviedlo, že to robili menej ako raz mesačne.

Iba 56% ľudí v tomto štádiu vzťahu priznalo sexuálne vzťahy raz týždenne. Navyše, ako vzťahy pokračovali, páry mali väčšiu pravdepodobnosť prechodu z raz týždenne na raz mesačne.

V priemere vydržali najdlhšie páry bez sexu šesť týždňov. Každý piaty respondent uviedol, že zostal bez sexu tri mesiace alebo dlhšie. Od sobáša viac ako polovica (52,3%) účastníkov prieskumu uviedla menej časté skoky. Iba 20,9% uviedlo, že malo viac sexu.




Asi polovica (51,9%) ľudí uviedla, že ich potreby sú približne rovnaké ako pred svadbou. Viac ako 1 zo 4 ľudí uviedlo, že sex je nudnejší. Iba 17,4% respondentov odhalilo, že ich sexuálny život bol vzrušujúcejší po slove „áno“.

Štúdia odhalila niektoré z hlavných spôsobov, ako páry zvyšujú sexuálne vzrušenie. Prvý na zozname experimentoval viac (67%), nasledovalo použitie rôznych polôh (63,1%) a spontánnosť (42,6%). Jeden z troch ľudí uviedol, že do spálne zakomponoval sexuálne hračky. Iní spolu sledovali pornografiu (14,8%) alebo navštívili sexuálneho terapeuta (8,5%).

Aké boli však dôvody, prečo ľudia spomalili svoju sexuálnu frekvenciu? Viac ako polovica (57,8%) uviedla, že mala nižší sexepíl. Približne 42% uviedlo, že nemá čas. Takmer rovnaké percento (41,4%) tvrdilo, že má väčší stres. Takmer 2 z 5 tvrdia, že ich deti sú dôvod, prečo sa neotúľali vo vreci. A 17,7% malo od sobáša nižšiu sebaúctu.

Podľa štúdie asi 65% respondentov pociťuje v určitom okamihu svojho manželstva významne zníženú sexuálnu frekvenciu. Muži častejšie uvádzali nižší pohlavný styk ako dôvod toho, že nechcú mať sex. V priemere trvalo štyri roky manželstva, kým sa znížila frekvencia sexuálnych párov. Páry napravili tento potenciálny problém rozhovorom so svojím partnerom (50,6%), nič nerobením (36,3%) alebo skúmaním spôsobov, ako zlepšiť svoj sexuálny život (20,6%).


Udržiavanie Iskrenia

Respondenti, ktorí diskutovali so svojím manželom o sexuálnej spokojnosti najmenej raz týždenne, boli s najväčšou pravdepodobnosťou sexuálne spokojní. Niektoré spôsoby, ako sa páry snažili, aby bol ich sexuálny život zaujímavý, bolo flirtovanie s manželkou (33,9%), romantické pobyty (28,1%) a používanie sexuálnych hračiek alebo doplnkov (26%).

Najväčší únik zo štúdie priniesla rada týchto párov, ako udržať sex v manželstve zaujímavý. Čo najlepšie respondenti poradili? Takmer 2 z 5 respondentov uviedli, že najdôležitejšie sú úprimné pocity k sexuálnemu životu. Asi 15% ľudí zdôraznilo vysvetlenie vašich sexuálnych potrieb. Tretím tipom bolo často hovoriť o sexuálnom uspokojení (10,9%). Tieto populárne rady zdieľali spoločné prvky: komunikácia.

Každý vzťah je iný a vyžaduje si špecifické potreby, ale zdá sa, akoby bola komunikácia kľúčom k udržaniu sexuálneho života páru pri živote. Či už chcete vyskúšať niečo nové alebo sa vrátiť k starým, ale dobrotivým pozíciám, rozhovor so svojím partnerom môže byť tou najlepšou vecou pre váš vzťah.


1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page