top of page
  • VB

Hľadáte Lásku?

Updated: Sep 7, 2020

Bol váš milostný život hrboľatá cesta plná obchádzok, zátarasov a slepých uličiek? Ak ste nikdy nemali hlboký vzťah, môžete si myslieť, že na vine môžu byť všetci ostatní. Správna osoba zatiaľ neprišla. Zamyslite sa znova.



Ak zistíte, že s každým randením niečo nie je v poriadku alebo sabotujete svoje vzťahy skôr, ako sa skutočne začnú, mohli by ste ukazovať prstom nesprávnym smerom. Môže to byť problém.


Vaša úzkosť môže byť váš pád

Podľa terapeutky na medziľudké vzťahy Viktoria Barrier, ktorá s nami spolupracuje,  môžu byť Vaše neistoty vinné z neúspechu vašich vzťahov. Potenciálni partneri môžu pociťovať vašu úzkosť pri hľadaní lásky. Vaše pochybnosti o schopnosti dosiahnuť vzťah môžu viesť k neúspechu. Predstavte si to ako sebarealistické proroctvo. Ak si myslíte, že nikdy nenájdete pravú lásku, pravdepodobne dokážete, že je to pravda.


Musíte sa akceptovať

Ak vaše vzťahy v minulosti zlyhali, možno sa budete musieť zbaviť svojej vlastnej cesty.

Podľa Viktorie musíte prijať, kto ste . Keď sa vyrovnáte so svojimi chybami a silnými stránkami, získate uznanie. Na druhej strane budete môcť prijať lásku od ostatných. Uvidíte sa očami niekoho, kto Vás zbožňuje. Budete mať nový pohľad na dobré vlastnosti, ktoré sú vo vás, takže sa budete cítiť dobre.


Vaše očakávania sú neprimerané

Či už hľadáte partnera alebo jednoducho chcete urobiť krok správnym smerom, premýšľajte o svojich očakávaniach u partnera. Nastavujete lištu príliš vysoko? Nie ste dokonalý. Prečo by ste mali očakávať, že váš partner bude na podstavci, ktorý zatieni všetkých ostatných? Keď hľadáte milostný vzťah, nemusíte obetovať svoju morálku. Len buďte realistickí. Pamätajte, že potenciálne randenia sú tiež ľudské.


Neposudzujte knihu podľa obalu

Všetci máme fantázie o ideálnom vzťahu. Knihy, časopisy, televízia a filmy nám poskytujú veľa príkladov atraktívnych ľudí. Nezatvárajte dvere niekomu, kto nemusí mať tradičnú krásu. Vnútorné vlastnosti osoby sú oveľa dôležitejšie ako ich vzhľad.

Máte problémy s dôverou Dôvera je základom silného vzťahu. Musí byť vzájomná, nie jednosmerná ulica. Viktoria tvrdí že jej neúspešné vzťahy boli zakorenené v zlomenej dôvere v jej minulosti.  Mnohí z nás zdieľali rovnakú skúsenosť. Hlavná vec, ktorú si musíte zapamätať, je, že nemôžete predpokladať, že vás každý podvádza alebo vás odvrhne. Ak niekoho milujete a táto láska je obojstranna, musíte dôverovať svojmu partnerovi.

Dobrá komunikácia je nutnosťou S potenciálnym partnerom sii musíte jasne vyjadriť svoje pocity. Nikto nevie čítať Vašu myseľ. Ak sa vám niečo nepáči, povedzte to taktným spôsobom. Buď úprimný. Povedzte tomu, ktorého máte radi, čo je pre vás najdôležitejšie. Buďte tiež dobrým poslucháčom. Váš partner musí byť schopný tiež vyjadriť jeho city a pocity. Keď otvoríte dvere do svojho srdca, budete prekvapení všetkými dobrými vecami, ktoré vám môžu prihodiť.

Musíte sa správne rozhodnúť Ľudia sú príliš často priťahovaní k niekomu, kto nie je vhodný partner. Pomyslite na všetkých tých zlých chlapcov a dievčatá, ktorí sú populárni. Možno sa ocitnete vždy tam, kde treba vždy zachrániť partnera v problémoch. Vaši randiaci partneri môžu mať nezdravé návyky. Musíte sa vyhýbať každému, kto vás emočne zneužíva.

Musíte byť ochotní vyskúšať nové veci Ak ste opatrní a chcete sledovať iba svoje vlastné záujmy, obmedzujete výber. Tiež sa uzatvárate k možnostiam. Partneri so zdravým vzťahom sú ochotní dať novým veciam šancu. Ak chce vaše rande ísť na hory a Vy ste radi v meste, urobte kompromis s mini túrou. Nájdite niekoho, kto je ochotný sa prvýkrát vydať na motocykel. Skúste sa striedať, pokiaľ ide o výber toho, čo budete robiť na rande, čo jesť alebo kam ísť.  Láska je o chémii a hľadaní správnej osoby v správnom čase. Je to tiež o pohľade na to, kto ste a aké prekážky ste si vytvorili. Zrazte tieto múri a nechajte lásku, aby si našla cestu.

Zhrnutie: Ak boli vaše vzťahy vždy odsúdené na neúspech, môžete byť na vine iba Vy. Musíte sa pozrieť na seba. Prijatie je začiatok. Poučenie z minulých chýb vám môže pomôcť posunúť sa vpred.

Otázky? Máme odpovede stretnimesa.sk




2 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page